Walne Zebranie Sprawozdawcze Pomorskiej Federacji Sportu za 2014 rok

17.06.2015 10:04:00 | Jarek Mazurowski

W dniu 15.06 odbyło Walne Zebranie Sprawozdawcze Pomorskiej Federacji Sportu

fot. Jarosław Mazurowski

Zebrani podkreślili sukcesy sportowe  naszych zawodników , klubów , okręgowych związków sportowych z których jest  dumne całe środowisko sportowe skupione w Pomorskiej Federacji Sportu .

VI-te miejsce województwa pomorskiego w klasyfikacji sportu dzieci i młodzieży to wizytówka sportowa województwa pomorskiego.

• Indywidualne sukcesy Jolanty Tomali, strzelectwo sportowe - Flota Gdynia .
  • Szymona Sajnoka, kolarstwo -Cartusia Kartuzy.
  • Anny Szymczak, szermierka – AZS-AWFIS Gdańsk.
  • Krzysztofa Niklasa, zapasy -Cartusia Kartuzy.
  • Macieja Podralskiego, szermierka – AZS-AWFiS Gdańsk.

Aleksandry Ostrowskiej/lekka atletyka AZS-AWFiS Gdańsk ,Weroniki Zakrzewskiej / boks – Ósemka Chojnice,Ewy Romaniuk i Katarzyny Goralskiej / żeglarstwo ./ to z kolei wizytówka sportowa naszej najbardziej utalentowanej młodzieży z aspiracjami olimpijskimi .

Zebrani przyjęli jednogłośnie sprawozdanie finansowe za rok 2014 zaprezentowane przez Prezesa Włodzimierza Schmidta  oraz sprawozdanie Przewodniczącego komisji Rewizyjnej Krzysztofa Golwieja.

Uczestnicy bardzo ożywionej dyskusji skupiali się na wytyczaniu kierunków działania Pomorskiej Federacji Sportu w okresie trudnych zmian, kierunków finansowania sportu polskiego. Okręgowe Związki Sportowe – członkowie  Federacji zostały zobligowane do bardzo aktywnego działania w strukturach Polskich Związków, do wywalczania pozycji umożliwiających finansowanie szkolenia zawodników z województwa pomorskiego. Ustalono, na wniosek dyrektora Macieja Kowalczuka, serię spotkań w okresie wakacji w układzie; Urząd Marszałkowski – Pomorska Federacja - Okręgowy Związek mających określić wspólne zadania do realizacji na rok 2016 i lata następne . Biuro Pomorskiej Federacji Sportu ma przygotować i rozesłać do klubów województwa pomorskiego kompletną informacje na temat wysokości dofinansowania zadań klubowych ze środków Marszałka Województwa za rok 2014.Ustalono datę GALI SPORTU MŁODZIEŻOWEGO województwa pomorskiego pod patronatem Marszałka Mieczysława Struka na koniec września 2015 .

zdjęcia

• Najnowsze zdjęcia